Selectează o Pagină

Despre FTW

Prin dezvoltarea portofoliului, ne propunem sa oferim partenerilor nostri o gama larga de produse si servicii inovatoare pentru retele de gaz, apa, canalizare, sisteme de irigatii si retele industriale din PE-HD, focusandu-ne asupra beneficiilor aduse utilizatorului final.

Societatea FRIA TECHNIC WELD este situata in centrul tarii, in orasul Medias, o zona cu o puternica traditie de peste 100 de ani in industria extractiva a gazelor naturale.

Friatec

 

Brand oficial al Companiei Friatec AG- Mannheim, Germania.

Compania a fost fondata in anul 1863 in Mannheim, Germania unde se produceau la acea vreme tuburi de ceramica. In anul 1900 fabrica a fost recunoscuta la nivel mondial ca producator de recipienti mari pentru transportul si pastrarea fluidelor acide, tehnologie care a fost dezvoltata pana la cea mai mare perfectiune. Ca atare, la expozitia mondiala de la Paris din anul 1900 a fost expus primul recipient din lume produs dintr-o bucata cu o capacitate de 6 000 litri.

Dupa incheierea celor doua razboaie mondiale si finalizarea restaurarii vechilor structuri, in anul 1956 departamentul de cercetare Friatec a dezvoltat un produs inovator – Electrofuziunea fitingurilor din PE – HD.

Cu peste 50 de ani de experienta in domeniu, Friatec a dezvoltat in continuu tehnologia sudurii prin electrofuziune, ajungand lider de piata in domeniul fitingurilor electrosudabile PE-HD pe retelele de gaz, apa si canalizare.

Partener al unei comunitati puternice

Inca din anul 2003, Friatec AG este membra a Grupului Aliaxis, cu sediul central in Bruxelles – Belgia.

Aliaxis este cel mai mare producator Mondial de sisteme de conducte din plastic pentru industria constructiilor hidroedilitare si industriale.

Viking Johnson

 

Compania a fost fondata in anul 1855 facand parte din grupul Fluid Handling din cadrul Crane Co, care in prezent ofera clientilor o gama de accesorii inovatoare de tevi si cuplaje pentru industria de gaz si apa.

Cuplajele fabricate de compania Viking Johnson isi au radacinile inca din anii 1930, acestea fiind instalate cu succes pe mai multe proiecte din intreaga lume.

Pana in anul 1980, majoritatea productiei Viking Johnson era concentrata pe o gama dedicata de cuplaje. De atunci, in fiecare deceniu care a urmat departamentul de cercetare/dezvoltare din cadrul companiei Viking Johnson a avut un aport considerabil in dezvoltarea pana la cel mai mare nivel de perfectiune a cuplajelor marca Viking Johnson.

Cu o experienta in domeniu de peste 80 de ani, Viking Johnson a livrat fitinguri si produse de control al fluidelor ce depasesc asteptarile pietei. Echipa Viking Johnson de proiectare utilizeaza cel mai recent software de proiectare, astfel reproducerea proceselor de fabricatie care asigura repetabilitatea si longevitatea pentru o gama completa de fitinguri de tevi, inclusiv cuplaje, adaptoare cu flansa, supape de control al debitului si multe altele.

Specificatiile tehnice reprezinta punctul de plecare al companiei Viking Johnson si pentru a asigura o viata de proiectare de 50 de ani, produsele Viking Johnson se supun regimurilor de imbatranire accelerata in laboratoarele sale de testare interne – oferind beneficiarilor produse cu o durata de viata indelungata.