Selectează o Pagină
Imbunatatirea eficientei costurilor pentru retelele de apa de incendiu subterane

Vesti bune pentru antrepenorii si operatorii retelelor de apa de incendiu: FRIATEC AG a fost din nou premiata cu certificarea FM la nivel international, de aceasta data pentru gama sa de produse metrice si accesorii pentru electrofuziune. Fitingurile FRIATEC bazate pe inch, obisnuite in SUA, au fost certificate de mai multi ani de catre organismul FM GLOBAL.

Conducta de alimentare cu apa este un element indispensabil infrastructurii subterane. In timp ce alimentarea publica cu apa este adesea folosita pentru combaterea incendiilor, aceasta cantitate disponibila de apa este in cea mai mare parte inadecvata in caz de incendiu la companii industriale, fabrici sau alte complexe expuse riscului.

Trebuie sa existe o instalatie pentru furnizarea unor cantitati mari de apa de incendiu. In consecinta, retelele de apa de incendiu sunt deseori proiectate, construite si operate separat. In caz de urgenta, conductele de apa de incendiu trebuie sa fie gata fara probleme. Pentru a proteja acest lucru, asiguratorii de proprietate de la FM Global au elaborat cerinte speciale pe care sistemele PE trebuie sa le indeplineasca. Sistemele de conducte sunt apoi supuse unei serii extinse de teste de incarcare cu mult peste specificatiile standardizate. Certificatul corespunzator clasei de aprobare FM 1613 confirma faptul ca fitingurile de siguranta FRIALEN respecta in totalitate cerintele tehnice. Nivelul constant ridicat de calitate este asigurat de testele anuale repetate si de auditurile efectuate in incinta noastra.

Si acest certificat va este benefic si pentru dvs.: Prin acordarea aprobarilor FM de clasa 1613, asiguratorul isi exprima increderea in fiabilitatea produselor certificate in functie de gama lor de performanta. Aceasta incredere este onorata sub forma unor prime de asigurare deosebit de scazute pentru operatorul de sisteme de conducte.

Astazi, gama certificata include fitingurile obisnuite pana la DN 500. Gama certificata poate fi extinsa cu alte accesorii sau dimensiuni pentru a satisface cerintele dumneavoastra. Vorbeste cu noi!

Certificare FM

 

FRIALEN safety fittings of PE 100 SDR11 with FM certification, June 2015
Component type Code DN
  Couplers w/o stop UB d 63 – d 500
  Reducers MR d 90 x d 63 –
d 225 x d 160
  Elbows 30° W30° d 90 – d 225
  Elbows 45° W45° d 63 – d 225
  Elbows 90° W90° d 63 – d 225
  Seal couplers MV d 63 – d 225
  T pieces T d 75 – d 315