Selectează o Pagină
Practic fara emisii: o solutie inovatoare decentralizata ofera companiei FRIATEC AG o energie curata

Istoricul energiei in procesul de fabricare in Mannheim: Prima instalatie Europeana de “Fuel Cell” de marimea megawatt functioneaza acum acolo. Spre deosebire de centralele electrice conventionale, aceasta solutie energetica ofera caldura si energie electrica practic absente de poluanti, facandu-l o piatra de hotar pentru energia verde a viitorului. Instalatia inovatoare, construita impreuna cu E.ON si FuelCell Energy Solutions la FRIATEC AG, a fost pusa in functiune oficial in anul 2016. Pe parcursul a cel putin zece ani, va furniza energie curata pentru procesele de productie ale specialistului in materiale FRIATEC.

Cu o capacitate de 1,4 megawati, aceasta centrala electrica cu combustibil este singura de acest gen din Europa pana in prezent. In ceea ce priveste tehnologia si protectia mediului, celulele de combustie reprezinta o alternativa promitatoare la centralele termice si electrice conventionale combinate. In comparatie cu alte tehnologii descentralizate, cum ar fi turbinele cu gaz, ele utilizeaza surse de combustibil mult mai eficient. In plus, ele genereaza energie intr-un proces fara ardere, care este practic absent de poluanti. Prin utilizarea acestei celule de combustie, FRIATEC va putea reduce emisiile de CO2 cu aproximativ 3.000 de tone pe an. Aceasta corespunde emisiilor de CO2 de aproximativ 250.000 de masini de familie pe 100 de kilometri.

Centrala electrica cu combustibil a fost instalata in doar noua luni ca un proiect comun de catre E.ON Connecting Energies, subsidiara E.ON pentru solutii energetice comerciale si industriale, si FuelCell Energy Solutions, un joint-venture de catre Fraunhofer IKTS si FuelCell Energy Inc. .ON si FuelCell Energy Solutions au incheiat un parteneriat pe termen lung in domeniul energiei pentru a oferi clientilor din sectoarele mari consumatoare de energie tehnologii curate de combustibil cu performante ridicate.

Klaus Wolf, consiliu al FRIATEC, declara: „E.ON si FuelCell Energy Solutions sunt parteneri pe termen lung ai FRIATEC. Sustenabilitatea se afla pe ordinea de zi a grupului Aliaxis, iar construirea acestei centrale cu combustibil este o oportunitate extraordinara de a face cunoscuta pozitia noastra. Aceasta centrala ecologica a fost un pas logic pe calea noastra de a ne imbunatati continuu procesele de productie in contextul managementului nostru de mediu „.

Karsten Wildberger, membru al consiliului de administratie al E.ON SE, adauga: „Celulele de combustibil reprezinta una dintre tehnologiile-cheie pentru lumea curata a energiei de maine. Inaugurarea acestei fabrici este o ocazie foarte speciala pentru noi, deoarece solutii extrem de inovatoare, economice si curate sunt in centrul noului E.ON „.

Chip Bottone, presedinte si CEO al FuelCell Energy, afirma: „Impreuna cu E.ON, un furnizor de frunte al solutiilor energetice, suntem capabili sa implementam centrale electrice cu celule de combustie cu capacitati in gama multi-megawatt. Acest parteneriat ne permite sa introducem centralele electrice pentru celule de combustibil, care s-au dovedit deja in multe locatii din intreaga lume, pe noi piete „.

FuelCell-FRIATEC-Web